Welkom bij ons droomhuis in Italië, de mooiste plek op aarde!

In 2007 kwamen we toevallig terecht bij een oude boerenhuis in de 17e eeuw gehucht van Belmonte, een authentieke, schilderachtige plaats op de heuvel met uitzicht op het Comomeer. Het huis ligt aan de voorkant van het dorp Belmonte en heeft een prachtig uitzicht over het meer, de Alpen, het mooie dorpje St.Anna, de olijfgaarden en de weide met schapen. Achter het huis is een doolhof van huizen met steegjes en stenen trappen, waterpompen, bloempakken. Het echte Italie, het leven aan het meer.

Comfortabel genieten in authentiek Italie

Deze rustico, oud boerenhuis, was net prachtig gerenoveerd in authentieke stijl. We vielen als een blok voor de plek en hebben een van de appartementen spontaan gekocht. Dit eerste appartement (Belmonte Balcone) is luxe en volledig ingericht en kindvriendelijk (we reisden toen zelf met jonge kinderen). Het ligt op de tweede verdieping met een groot balkon aan de voorkant, met een geweldig uitzicht op het hele meer. Achter het huis ligt het op de begane grond bij een klein pleintje met een waterpompje, leuk en veilig voor de kinderen om daar te spelen. In 2010 zijn we in Italie Magazine met een hele pagina opgenomen als unieke lokatie!

Een paar jaar later hebben we ook het appartement daarboven gekocht, Vista, met een dakterras dat eveneens uitzicht geeft op het meer en het hooggebergte. Dit maakt deze plek ook nog eens ideaal om het samen te huren met familie en of vrienden: je hebt de privacy van volledig uitgeruste, zelfstandige appartementen, maar kunt ook samen met anderen op vakantie. Aan de overkant van de weg, bij de olijfboomgaard, ligt een zwembad voor de vijf appartementen van Casa Belmonte. Het is verwarmd met milieuvriendelijke zonnepanelen, met uitzicht op het prachtige Comomeer. Het zwembad (met zitruimte) is alleen voor de bewoners van het gebouw, zodat u meestal het allemaal voor u zelf heeft.

Het meer en de bergen

De omgeving is prachtig en is erg populair sinds George Clooney het 'de mooiste plek in de wereld' noemde! Belmonte, het gehucht waar wij gevestigd zijn zit boven op de heuvels van Pianello del Lario, die pas onlangs opengesteld is voor het toerisme en is dus zeer authentiek. Je kunt er wandelen naar de leuke dorpjes, in de prachtige natuur van het hooggebergte met watervallen, beken, berghutten, kerkjes en stille valleien. Of je kiest juist voor het meer (er loopt een pad langs het meer), waar je altijd wel een zwemplek tegenkomt, een pizzatentje of een cafeetje waar je heerlijke latte macchiato en cappuchino kunt drinken. In de dorpen vind je leuke pizzarias en wijnbars. En de sporters kunnen windsurfen, zeilen, en in de winter op iets meer dan een uur skieen. Milaan, Como en Lugano zijn leuke oude steden die makkelijk te bereiken zijn via een prachtige rit langs het meer.

Te huur

Ons huis is altijd te huur, en ook beschikbaar buiten de belangrijkste vakantieperiodes, dus ook voor lange weekenden en voor de wintersport. Budgetvluchten met Transavia en Ryanair brengen u naar Orio al Serio (Milaan / Bergamo), of naar Milan Malpensa/Linate, huurauto's zijn beschikbaar op de luchthaven. Een mooie rit van iets meer dan een uur langs het Comomeer brengt u naar het appartement. Met de auto is het ongeveer 1000 kilometer via Duitland of Frankrijk en dus te rijden binnen een dag (tip: rij eens over de Gottard Pass in plaats van eronder, en bezoek daar het interessante bergmuseum).

BOOK NOW
 
DISCOVER
THE REAL LAKE COMO!

Guest Reviews

Average: 4.7 (3 votes)